گام هایی برای سلامتی

سلامتی تن و روان هدیه و موهبت الهی است. باشد که این موهبت را پاس بداریم و در نگاهداشت آن بکوشیم

۸۰ مطلب در مهر ۱۳۹۹ ثبت شده است

مقوی ترین و سالم ترین شیرینی جهان

مقوی ترین و سالم ترین شیرینی جهان

شیرینی های امروز دو ویژگی دارند که آنها را تبدیل به مضرترین خوراکی ها می کند. این دو ویژگی عبارتند از:
1. داشتن شکر
2. داشتن روغن
اما در ایران یک شیرینی وجود دارد که در تهیه آن شکر و روغن به کار نمی رود. نام این شیرینی
حلوا لوز است که در شهر دماوند تولید می شود.
حلوا لوز دماوند شیرینی بسیار مقوی و انرژی زایی است که در تهیه آن به هیچ وجه از شکر و روغن استفاده نمی شود.

 

این شیرینی بسیار شیرین است ولی شیرینی آن مربوط به عسل طبیعی است و همچنین این شیرینی بسیار چرب و روغنی است ولی روغن آن به علت استفاده از روغن های مایع صنعتی که در شیرینی پزی ها و آشپزخانه ها استفاده می شود نیست بلکه روغن این شیرینی مربوط به گردو است.

 

 

استفاده از گردو و عسل سبب شده است که این حلوا یا شیرینی تبدیل به بهترین و سالم ترین شیرینی دنیا شود.
در سایت دیجی عسل اطلاعات بسیار خوبی در باره این شرینی قرار دارد.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

خواص عسل کنار

عسل کنار چیست ؟

خواص عسل کنار کدامند ؟

عسل کنار یا عسل سدر یکی از مقوی ترین عسل ها است که می توانید بخورید. عسل کنار برای تقویت قوای جنسی بهترین گزینه است.

کنار درختی است به ارتفاع نزدیک به ۱۰ متر با برگ های کوچک و قلبی شکل و کشیده با سه رگبرگ برجسته که گوشوارک آن به خار تبدیل شده است. میوه کنار خوراکی است.

 

خواص عسل کنار یا عسل سدر:

تقویت کننده و محرک قوای جنسی

مقوی مغز و اعصاب

تقویت حافظه

انرژی زا و نشاط آور

تقویت کننده و بهبود ضعف بدن

پیشگیری و درمان سرطان

بهبود گرفتگی عروق

برطرف کننده انگل و کرم روده و معده

بهبود کمر درد

بهبود و درمان کم خونی

دارای پروتئین هیدرولیزی

مرحم سوختگی

تقویت کننده موی سر

کاهش حرارت بدن

تب بر

رفع عطش

بهبود آبله

بهبود سرخچه

تسریع در رشد کودکان

ترکیبات عسل کنار

انواع ویتامین های گروه بی شامل B1,B2,B3,B5,B6,B12 و ویتامین C، غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی همچنین مواد معدنی و مینرالهای ضروری آهن، روی، سلنیوم، کلسیم، فسفر، منیزیم و ….

خواص عسل کنار,آشنایی با خواص عسل کنار

عسل کنار کمبود ویتامین c در بدن را جبران می کند

نکاتی در مورد عسل کنار

در طب بوعلی این عسل برای سرد مزاجان توصیه شده و برای افرادی که دارای ضعف قوای جنسی و جسمی هستند توصیه شده است، این عسل در بین اعراب محبوبیت خاصی دارد و به عنوان عسل جنسی نیز نامیده می شود و به تازگی در بسیاری از کشورهای دنیا به عناون یک تقویت کننده جنسی موثر، سریع و طبیعی استفاده می شود. عسل سدر از دیر باز به عنوان هدیه یا پیشکش برای پادشاهان به عنوان خلعت فرستاده می شده است.

دلیل کف کردن عسل کنار (سدر) کف کنار

کنار (به انگلیسی: Ziziphus)‏ درخت بومی جنوب ایران است.

برگ های کوبیده آن را «سدر» می نامند و میوه آن خوردنی است.

زمان برداشت عسل کنار:

زمان برداشت عکس کنار ( یا همان عسل سدر ) از اواخر تابستان تا اواسط پاییز می باشد.

عسل این گیاه بسیار خوش طعم و خوش مزه و داری طبع سرد بود و برای کسانی که گرم مزاجند بسیار مفید می باشد.

این عسل را در کشورهای حوزه خلیج فارس عسل جنس عربی نامند و دلیل آن نیز بالا بودن ارزش غذایی این عسل می باشد.

خواص عسل کنار:

عسل طبیعی سدر تقویت کننده قوای جنسی و جسمی است و بیشتر مردم عسل کنار را با این ویژگی می شناسند.

این عسل اگر خالص باشد و با عسل های دیگر مخلوط نشده باشد.

تقویت کننده موی سر، تقویت کننده اعصاب، دارای پروتئین، ضد کم خونی، ضد کمر درد، بهترین مرحم برای سوختگی ها و موثر در درمان انواع سرطان ها می باشد.

عسل این گیاه کف می کند در بسیاری از جاها و مناطق عسل کنار را به صورت کف کرده استفاده می نمایند.

بسیاری نیز معتقد هستند که عسل نباید کف کند پس شاید عسل مرغوب نیست.

این امر باعث شبهات زیادی در بین افراد و حتی زنبوردارانی که اقدام به تولید این عسل می کنند شده است.

دلیل کف کردن عسل کنار (سدر)

عسل این گیاه کف می کند در بسیاری از جاها و مناطق عسل کنار را به صورت کف کرده استفاده می نمایند و بسیاری نیز معتقد هستند که عسل نباید کف کند پس شاید عسل مرغوب نیست. این امر باعث شبهات زیادی در بین افراد و حتی زنبوردارانی که اقدام به تولید این عسل می کنند شده است.

این عسل پس از برداشت کف کرده و دارای رنگ روشنی می باشد و پس از مدتی کف آن خوابیده و به رنگ خود عسل برگشته یعنی تیره می شود و پس از گذشت چند ماه تیره تر شده و به رنگ جیگری یا عقیقی در می آید و چنان چه دوباره این عسل مخلوط شود و یا در مجاورت گرما و یا داخل آب گرم قرار داده شود دوباره کف می کند و تا خوابیدن کف آن زمان لازم است.

علت این کف کردن برمی گردد به خود گیاه کنار و ربطی به طبیعی و یا نامرغوب بودن عسل تولید شده ندارد. دلیل کف کردن این عسل وجود مقادیر قابل توجهی ساپونین در عسل این گیاه می باشد. بنابرین این عسل دارای ارزش عذایی و مکملی بسیار بالایی می باشد. برای توضیحات کامل تر به صفحه مربوط به این گیاه مراجعه نمایید.

خواص کف عسل کنار

کف عسل این گیاه بسیار خوش طعم و خوش مزه و داری طبع سرد بود و برای کسانی که گرم مزاجند بسیار مفید می باشد.

ویتامین های عسل کنار, نکاتی در مورد عسل کنار

مصرف عسل کنار به تقویت دستگاه گوارش کمک می کند

خاصیت درمانی عسل کنار (طبیعت و خواص درمانی)

عسل کنار بسیار خوش طعم است و ارزش غذایی بالایی دارد. این عسل به درمان بیماری هایی متعددی کمک می کند. عسل کنار طبع سردی دارد و مصرف آن برای افراد دارای مزاج گرم توصیه می شود. برخی از مهمترین خاصیت های عسل کنار عبارتند از:

• درمان زخم های دستگاه گوارش به ویژه روده و معده

مصرف عسل کنار به تقویت دستگاه گوارش کمک می کند و عملکرد معده و روده را بهبود می بخشد و به درمان زخم معده کمک می کند.

• کاهش کلسترول

از خواص عسل کنار کاهش کلسترول و چربی خون است. این عسل برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مفید است.

• درمان سرماخوردگی

همانند دیگر انواع عسل، عسل کنار نیز به درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی کمک می کند، همچنین می تواند کمبود ویتامین ث در بدن را جبران و اشتهای فرد بیمار را تحریک کند و روند بهبودی را سرعت دهد.

• افزایش قوای جنسی

یکی از خواص عسل کنار که به آن معروف شده است، تقویت نیروی جنسی است. مصرف این عسل همچنین به افزایش قوای جسمانی، رفع ضعف، تقویت بدن و سیستم ایمنی کمک می‌کند.

• باز کننده گرفتگی عضلات

استفاده از عسل کنار به نرم شدن و رفع گرفتگی عضلات کمک می‌کند و دارای خواص ضد التهاب است و مصرف آن به ورزشکاران توصیه می‌شود.

• عسل کنار و بهبود ناراحتی های گوارشی

عسل کنار تاثیر بسیار زیادی بر بهبود زخم های دستگاه گوارش به ویژه روده و معده دارد و می‌تواند مقاومت و توانایی دستگاه گوارش را افزایش داده و عملکرد این اندام ها در بدن را بهبود بخشد. گنجاندن این عسل کهربایی رنگ در برنامه غذایی روزانه می تواند تاثیر زیادی بر کاهش میزان کلسترول خون داشته باشد. همچنین می تواند کمبود ویتامین c در بدن را جبران کند. از این رو مصرف این عسل در زمان ابتلا به آنفلوآنزا یا سرماخوردگی می تواند مقدار زیادی از ویتامین c مورد نیاز بدن را تامین کند و از طرفی، اشتهای فرد بیمار را تحریک می کند تا او بتواند بر بی اشتهایی خود غلبه کند.

• تقویت حافظه

مصرف عسل طبیعی کنار به طور مرتب و روزانه، به تقویت حافظه کمک کرده و مصرف آن برای کودکان و دانش آموزان مفید است.

• کاهش دمای بدن

کاهش گرفتگی و کاهش دمای بدن از خواص عسل کنار است. با توجه به اینکه این عسل طبع خنکی دارد، بهترین عسل برای افراد دارای مزاج صفراوی است.

• درمان کم خونی

خوردن عسل کنار دارویی طبیعی برای پیشگیری و درمان کم خونی است.

• بهبود زخم های سطحی

همانند خواص عسل آویشن، استعمال موضعی عسل کنار نیز به بهبود زخم های سطحی و محل سوختگی کمک می کند و از خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کننده برخوردار است.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

عسل طبیعی کُنار

 

عسل طبیعی کُنار

یکی ازمحصولات فروشگاه عسل طبیعی نصییری، عسل طبیعی کُنار یا سدر است.

این عسل از  شهد شکوفه‌های درخت کنار تهیه می‌شود و مزه ای دلنشین دارد.

 

عسل کُنار

 

خواص عسل کنار

عسل کنار برای تقویت معده و دستگاه گوارش، تقویت قوای جنسی، تقویت حافظه، درمان بی حالی و رفع ضعف

عمومی بدن، و برطرف کردن گرفتگی عضلات مفید است.

 

تحقیقات دانشگاهی در باره عسل کنار

دانشگاه های جهانی مدتهاست که برروی عسل و خواص آن تحقیق می کنند.

عسل از نظر دانشگاهی جایگاه یک داروی طبیعی و سالم را پیدا کرده است.

تحقیقاتی که  بر روی عسل سدر (کنار) انجام شد و در سال ۲۰۱۳ در مجله‌ی

«درمان‌های مکمل و جایگزین بر اساس شواهد» منتشر شد آثار حفاظتی این عسل را در خصوص  کبد و کلیه

نشان می دهد. یافته‌های تحقیقاتی نشان می‌دهند عسل‌های تیره‌تر خواص آنتی‌اکسیدانی بیشتری دارند.

 

درد معده

درد معده

 

تأثیرات آنتی‌بیوتیکی عسل کنار

عسل تأثیر خود در مبارزه با میکروب‌ها ثابت کرده است.

 

 کاهش کلسترول خون

در این روزها افزایش کلسترول خون و بالارفتن سکته یکی از دغدغه های مردم شده است

اضافه کردن این عسل در غذای روزانه می‌تواند تاثیر خوبی بر کاهش  کلسترول خون داشته باشد.

علاوه بر آن کمبود ویتامین c بدن را جبران می کند. و از طرفی موجب افزایش اشتها می شود.

 

آشنایی با درخت کنار(سدر )

 

این درخت در استان‌های جنوبی ایران مانند استان بوشهر، استان فارس، ، استان خوزستان، استان هرمزگان وجنوب استان

سیستان و بلوچستان و استان کرمان به خوبی می‌روید در کشور ما این درخت در مناطق غربی و جنوبی

مانند استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کردستان، می‌روید.

 

 خواص میوه کنار

میوه کنار ارزش غذایی دارد و ویتامین K و ویتامین D3 و  فسفر کلسیم، منگنز و آهن،  روی و پتاسیم دارد.

از نظر پروتیین کلسیم، مواد معدنی، کاروتن و ویتامین و فسفر، از گندم غنی تر و

مقدار کالری و ویتامین ث آن از لیمو بیشتر است.

این میوه  هضم آسان دارد و ملین است. میوه کنار شیرین و خوشمزه است و پاییز و زمستان در

برخی میوه فروشی ها با قیمت ارزان پیدا می شود.

Ziziphus honey

jujube honey

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

عسل خام و خواص آن

عسل خام و خواص آن

در دنیای عسل و پرورش زنبورعسل، همواره این سوال مطرح است که عسل خام چیست؟

این عسل چه فرقی با عسل های دیگر دارد؟ پیش از اینکه بگوییم عسل خام چیست باید فرایند تصفیه

و استخراج یا استحصال عسل را توضیح بدهیم. زنبورهای عسل ؛ شهد گل ها را پس از جمع آوری

درون خانه های مومی شش ضلعی می ریزند و طی فرآیندی پیچیده، آب عسل را می کِشند و عسل

را غلیظ می کنند و پس از پایان کار، سَرِ این خانه های شش ضلعی را با موم می بندند.

حال نوبت زنبوردار است که این عسل را استخراج کند. برای این استخراج روش های مختلفی وجود دارد.

در قدیم، «شان» یعنی قالب عسل را تحت فشار قرار می دادند تا عسل از آن خارج شود. امروز

روش های بهتر و بهداشتی تر برای بیرون کشیدن عسل از «شان» ابداع شده است که یکی از آنها

دستگاه استراکتور است. در دستگاه استراکتور، تحت نیروی گریز از مرکز، عسل از «شان»

خارج می شود و به دیواره دستگاه استراکتور برخورد می کند و به پایین جاری می شود و در نهایت

از سوراخ دستگاه استراکتور خارج می شود و درون ظرفی که زیر دستگاه استراکتور قرار داده شده می ریزد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

عسل گون چیست؟ خواص گون

 

عسل گون چیست؟ خواص درمانی عسل گون

 

عسل گون چیست ؟ خواص درمانی عسل گون

عسل گون

عسل گون چیست؟ خواص درمانی عسل گون ، قرن هاست که گیاه گون در طب سنتی چین ، مورد استفاده قرار گرفته است . ویژگی معروف گیاه گون این است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود اما این گیاه فوق العاده فواید دیگری نیز دارد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم .


 

گون چیست؟

گَوَن ( Astragalus spp ) گیاهی از تیره نخود است . گون‌ها گیاهانی یک ‌ساله یا دائمی‌اند . در ایران بیش از دویست گونه گون می‌روید . 
گون گیاهی است چند ساله که ارتفاع آن تا ۷۵ سانتیمتر می‌ رسد . از خانواده Leguminoseae که تولید مثل ان از طریق بذر صورت می‌گیرد . ساقه‌ های رشد یافته آن به رنگ بنفش تیره‌ است . برگ های آن مرکب از برگچه‌ هایی است که به صورت متقابل به تعداد ۱۱ تا ۳۰جفت در محور هر برگ قرار گرفته‌اند . گل های آن معمولاً به رنگ ارغوانی ، گاهی آبی یا سفید بوده ، نزدیک به انتهای شاخه‌های گل دهنده قرار دارند .

این گیاه در برابر خشکی مقاوم و در خاک های شور به خوبی رشد می‌کند و دارای بوی تند سلنیوم است .  بسیاری از گون ها سمی هستند و باعث مسمومیت گاو ها ، گوسفندان و اسب ها می‌شوند . در طول فصل رویش گون ، ماده سمی گلوکوزید تولید می‌شود که باعث ایجاد اختلالات تنفسی و فلج حیوانات می‌شود . از گونه‌های دیگر این جنس می‌توان A.alpinus , A.cicer , A.pendulilorus , A.arenarius , A.norvegicus را نام برد .

گون از علفهای هرز مناطق کویری ، زمینهای بایر ، مزارع چغندر قند، نیشکر ، سبزی و صیفی است .

به ترشحات صمغی گیاه آستراگالوس که پس از خروج از ساقه ی خراش داده شده خشک می شود ، کتیرا می گویند . آستراگالوس گیاه کوچکی است به ارتفاع یک متر که در ایران ، سوریه و یونان یافت می شود . در اثر خراش دادن ساقه گیاه ، سلول های درون آن با جذب آب به تدریج فشار ایجاد کرده و فشار تولید شده سبب بیرون آمدن صمغ از شکاف می شود . پس از بیرون آمدن صمغ از شکاف ، در مجاورت هوا آبش تبخیر شده و سفت می شود .

 

فواید گیاه گون

گون برای سرما خوردگی ، عفونت های تنفسی ، آلرژی ها ، فیبرومالژیا (سندرم درد اسکلتی-عضلانی مزمنی است که علائم آن درد ، خستگی و اختلال خواب است) ، کم خونی ، ایدز و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می شود .
گون را معمولا با گیاهان دارویی دیگر ترکیب و استفاده می کنند . برای مثال؛ ترکیب آن با برگ نو درخشان برای درمان سرطان سینه ، سرطان گردن و سرطان ریه به کار می رود .
بعضی اوقات گون را روی پوست می گذارند تا جریان خون در آن نقطه افزایش یابد و سرعت بهبود زخم افزایش یابد .
گون به حفظ سلامت قلب کمک می کند . این گیاه دارای آنتی‌اکسیدان فراوان است که بر رادیکال های آزاد بدن غلبه می کند . رادیکال های آزاد به سلول های زنده ی بدن آسیب می رسانند و موجب پیری و مشکلات آن می شوند . گون می‌تواند ریه‌ها ، کبد ، دستگاه مجاری ادراری و همچنین طحال را ضد عفونی کند و همچنین به دلیل خواصی که دارد باعث آرامش اعصاب شده و همچنین قند خون و فشار خون را کاهش می دهد .
ریشه گون علاوه بر توانایی مهار رشد تومور بصورت کمکی در درمان عوارض جانبی شیمی درمانی به کار می رود .

 

عوارض استفاده ی بیش از حد از گیاه گون

مصرف بیش از حد آن باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود .
زنان باردار به هیچ وجه نباید از گون استفاده کنند .
افرادی که دارای بیماری لوپوس و یا دیگر بیماری  های خود ایمنی هستند نباید از گون استفاده کنند .
بهتر است همیشه قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید .

 

خواص عسل گون

این عسل از شهد گیاه گون ساخته شده که این گیاه معمولا در مناطق استپی و کوهستانی می روید که یکی از مهمترین پوشش های گیاهی ایران و پوشش قالب گیاهی منطقه اشترانکوه به شمار می رود .
عسل گون دارای رایحه و طعم ملایم و نرم و آرام بوده و به همین علت در بین تمامی عسل ها مشتری پسند تر بوده و اکثرا خانم ها طرفدار عسل گون هستند .
میزان ساکارز عسل طبیعی گون که اغلب و ۱و زیر ۱ درصد می باشد با این میزان ساکارز جز عسل های کمیاب است و برای تمامی دارو گیاهی و بیماران دیابتی پر کاربرد می باشد .

شهد جمع آوری شده گل های این گیاه توسط زنبوران عسل علاوه بر خواص عمومی عسل دارای ویژگی های منحصر بفرد زیر می باشد ؛

درمان تنگی نفس

درمان درد مفاصل

تقویت کننده مغز و اعصاب

مناسب برای دردهای شکمی و دردهای رودوی

درمان گلودرد

کاهنده سرفه و ضد تشنج و صرع

ضد سرفه و خلط آور است و در برونشیت

رفع سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی استفاده می گردد

بر کلیه و مثانه و سیاتیک اثرات مثبت می گذارد

باعث کاهش فشار خون و کلسترول می‌شود

از مسمومیت غذایی جلوگیری می‌کند

خواص ضد سرطانی دارد

درمان سینوزیت

سرشار از مواد معدنی ضروری بدن

سرشار از آنتی اکسیدان

ضد آفات و بوی بد دهان

کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی .

ضد استرس و آرام کننده اعصاب

مغز استخوان را تقویت

بدن انسان را از عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند

افزایش فعالیت سلول‌های ایمنی و در حقیقت تحریک سیستم ایمنی بدن

مفید برای طحال مفید

دارای توانایی مهار رشد تومور است

درمان افراد دارای بیماری قند و نفریت است

مقوی مغز و اعصاب و انرژی زا و تقویت کننده حافظه

برای کم خونی مفید است

خواب آور

تقویت کننده معده

ملین

مفید برای زخم های چشم و دردهای چشم

ورم ملتحمه چشم

برای خشونت سینه و حلق و حنجره

مفید برای گرفتگی صدا

تقویت روده

درد کلیه

مثانه

مجاری ادراری

درمان دیابت

 

عوارض عسل گون

عسل گون به هیچ وجه هیچ کدام از عوارض گیاه گون را ندارد چرا که  توسط زنبور عسل فقط شهد آن برداشت شده است و طی تحولاتی که در بدن زنبور عسل به وجود می آید عوارض مصرف گیاه خالص را عسل گون نخواهد داشت .

 

عسل گون در بازار

قیمت این انگبین در مقایسه با سایر نمونه ها کمی ارزان تر است و علت آن به کم بودن خواص گون مربوط نیست ، بلکه تنها علت ارزان بودن گون در دسترس و فراوان بودن غذای زنبور است .

 

رنگ عسل گون

رنگ عسل گون روشن است .
رنگ عسل گون به دلیل شهد این گیاه که آن هم روشن است ، می باشد . و برخلاف اعتقاد برخی از افراد این روشن بودن رنگ عسل گون ، به معنی بی کیفت بودن این عسل نیست .


طریقه مصرف عسل گون

مخلوط کردن دو تا سه قاشق عسل گون با آب ولرم و سپس اضافه کردن آب یک لیموی ترش تازه به آن . این شربت از بهترین نوشیدنی های طبیعی بوده و علاوه بر ضد سرطان بودن خاصیت ضد عفونی کننده دارد و از تمام خواص عسل مصرف شده به علاوه میزان بالای ویتامین سی موجود در آبلیموی طبیعی برخوردار است .

 

سخن پایانی

بهتر است درصورت داشتن بیماری یا حساسیت ، قبل از استفاده از این عسل با پزشک خود مشورت کنید . امیدواریم آراماس توانسته باشد در شناساندن این عسل خارق العاده به شما مخاطبین عزیز ، مفید واقع شده باشد .

 

  •  

قرن هاست که گیاه گون در طب سنتی چین ، مورد استفاده قرار گرفته است . ویژگی معروف گیاه گون این است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود اما این گیاه فوق العاده فواید دیگری نیز دارد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم . گون چیست؟ گَوَن ( Astragalus spp ) گیاهی از تیره نخود است . گون‌ها گیاهانی یک ‌ساله یا دائمی‌اند . در ایران بیش از دویست گونه گون می‌روید . گون گیاهی است چند ساله که ارتفاع آن تا ۷۵ سانتیمتر می‌ رسد . از خانواده Leguminoseae که تولید مثل ان از طریق بذر صورت می‌گیرد . ساقه‌ های رشد یافته آن به رنگ بنفش تیره‌ است . برگ های آن مرکب از برگچه‌ هایی است که به صورت متقابل به تعداد ۱۱ تا ۳۰جفت در محور هر برگ قرار گرفته‌اند . گل های آن معمولاً به رنگ ارغوانی ، گاهی آبی یا سفید بوده ، نزدیک به انتهای شاخه‌های گل دهنده قرار دارند . این گیاه در برابر خشکی مقاوم و در خاک های شور به خوبی رشد می‌کند و دارای بوی تند سلنیوم است . بسیاری از گون ها سمی هستند و باعث مسمومیت گاو ها ، گوسفندان و اسب ها می‌شوند . در طول فصل رویش گون ، ماده سمی گلوکوزید تولید می‌شود که باعث ایجاد اختلالات تنفسی و فلج حیوانات می‌شود . از گونه‌های دیگر این جنس می‌توان A.alpinus , A.cicer , A.pendulilorus , A.arenarius , A.norvegicus را نام برد . گون از علفهای هرز مناطق کویری ، زمینهای بایر ، مزارع چغندر قند، نیشکر ، سبزی و صیفی است . به ترشحات صمغی گیاه آستراگالوس که پس از خروج از ساقه ی خراش داده شده خشک می شود ، کتیرا می گویند . آستراگالوس گیاه کوچکی است به ارتفاع یک متر که در ایران ، سوریه و یونان یافت می شود . در اثر خراش دادن ساقه گیاه ، سلول های درون آن با جذب آب به تدریج فشار ایجاد کرده و فشار تولید شده سبب بیرون آمدن صمغ از شکاف می شود . پس از بیرون آمدن صمغ از شکاف ، در مجاورت هوا آبش تبخیر شده و سفت می شود . فواید گیاه گون گون برای سرما خوردگی ، عفونت های تنفسی ، آلرژی ها ، فیبرومالژیا (سندرم درد اسکلتی-عضلانی مزمنی است که علائم آن درد ، خستگی و اختلال خواب است) ، کم خونی ، ایدز و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می شود . گون را معمولا با گیاهان دارویی دیگر ترکیب و استفاده می کنند . برای مثال؛ ترکیب آن با برگ نو درخشان برای درمان سرطان سینه ، سرطان گردن و سرطان ریه به کار می رود . بعضی اوقات گون را روی پوست می گذارند تا جریان خون در آن نقطه افزایش یابد و سرعت بهبود زخم افزایش یابد . گون به حفظ سلامت قلب کمک می کند . این گیاه دارای آنتی‌اکسیدان فراوان است که بر رادیکال های آزاد بدن غلبه می کند . رادیکال های آزاد به سلول های زنده ی بدن آسیب می رسانند و موجب پیری و مشکلات آن می شوند . گون می‌تواند ریه‌ها ، کبد ، دستگاه مجاری ادراری و همچنین طحال را ضد عفونی کند و همچنین به دلیل خواصی که دارد باعث آرامش اعصاب شده و همچنین قند خون و فشار خون را کاهش می دهد . ریشه گون علاوه بر توانایی مهار رشد تومور بصورت کمکی در درمان عوارض جانبی شیمی درمانی به کار می رود . عوارض استفاده ی بیش از حد از گیاه گون مصرف بیش از حد آن باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود . زنان باردار به هیچ وجه نباید از گون استفاده کنند . افرادی که دارای بیماری لوپوس و یا دیگر بیماری های خود ایمنی هستند نباید از گون استفاده کنند . بهتر است همیشه قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید . خواص عسل گون این عسل از شهد گیاه گون ساخته شده که این گیاه معمولا در مناطق استپی و کوهستانی می روید که یکی از مهمترین پوشش های گیاهی ایران و پوشش قالب گیاهی منطقه اشترانکوه به شمار می رود . عسل گون دارای رایحه و طعم ملایم و نرم و آرام بوده و به همین علت در بین تمامی عسل ها مشتری پسند تر بوده و اکثرا خانم ها طرفدار عسل گون هستند . میزان ساکارز عسل طبیعی گون که اغلب و ۱و زیر ۱ درصد می باشد با این میزان ساکارز جز عسل های کمیاب است و برای تمامی دارو گیاهی و بیماران دیابتی پر کاربرد می باشد . شهد جمع آوری شده گل های این گیاه توسط زنبوران عسل علاوه بر خواص عمومی عسل دارای ویژگی های منحصر بفرد زیر می باشد ؛ درمان تنگی نفس درمان درد مفاصل تقویت کننده مغز و اعصاب مناسب برای دردهای شکمی و دردهای رودوی درمان گلودرد کاهنده سرفه و ضد تشنج و صرع ضد سرفه و خلط آور است و در برونشیت رفع سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی استفاده می گردد بر کلیه و مثانه و سیاتیک اثرات مثبت می گذارد باعث کاهش فشار خون و کلسترول می‌شود از مسمومیت غذایی جلوگیری می‌کند خواص ضد سرطانی دارد درمان سینوزیت سرشار از مواد معدنی ضروری بدن سرشار از آنتی اکسیدان ضد آفات و بوی بد دهان کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی . ضد استرس و آرام کننده اعصاب مغز استخوان را تقویت بدن انسان را از عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند افزایش فعالیت سلول‌های ایمنی و در حقیقت تحریک سیستم ایمنی بدن مفید برای طحال مفید دارای توانایی مهار رشد تومور است درمان افراد دارای بیماری قند و نفریت است مقوی مغز و اعصاب و انرژی زا و تقویت کننده حافظه برای کم خونی مفید است خواب آور تقویت کننده معده ملین مفید برای زخم های چشم و دردهای چشم ورم ملتحمه چشم برای خشونت سینه و حلق و حنجره مفید برای گرفتگی صدا تقویت روده درد کلیه مثانه مجاری ادراری درمان دیابت عوارض عسل گون عسل گون به هیچ وجه هیچ کدام از عوارض گیاه گون را ندارد چرا که توسط زنبور عسل فقط شهد آن برداشت شده است و طی تحولاتی که در بدن زنبور عسل به وجود می آید عوارض مصرف گیاه خالص را عسل گون نخواهد داشت . عسل گون در بازار قیمت این انگبین در مقایسه با سایر نمونه ها کمی ارزان تر است و علت آن به کم بودن خواص گون مربوط نیست ، بلکه تنها علت ارزان بودن گون در دسترس و فراوان بودن غذای زنبور است . رنگ عسل گون رنگ عسل گون روشن است . رنگ عسل گون به دلیل شهد این گیاه که آن هم روشن است ، می باشد . و برخلاف اعتقاد برخی از افراد این روشن بودن رنگ عسل گون ، به معنی بی کیفت بودن این عسل نیست . طریقه مصرف عسل گون مخلوط کردن دو تا سه قاشق عسل گون با آب ولرم و سپس اضافه کردن آب یک لیموی ترش تازه به آن . این شربت از بهترین نوشیدنی های طبیعی بوده و علاوه بر ضد سرطان بودن خاصیت ضد عفونی کننده دارد و از تمام خواص عسل مصرف شده به علاوه میزان بالای ویتامین سی موجود در آبلیموی طبیعی برخوردار است . سخن پایانی بهتر است درصورت داشتن بیماری یا حساسیت ، قبل از استفاده از این عسل با پزشک خود مشورت کنید . 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

درمان ضعف بدن

درمان ضعف بدن

ضعف بدن,درمان ضعف بدن,علت ضعف بدن,بیماری ضعف بدن

درمان ضعف بدن

ضعف بدن

ضعف بدن یک بیماری نیست بلکه یک شکایت است،ضعف بدن و خستگی احساسی است که توسط فرد و به صور مختلف از جمله : بی حالی ، کسالت و زود خسته شدن ، فقدان انگیزه و نیرو، ازدست دادن میل و علاقه به کارهای روزمره شادابی کم یا احساس یأس وناامیدی بیان می شود;همچنین به صورت احساس باطنی ضعف و میل شدید به استراحت یا خوابیدن نیز بیان می گردد.

 

درمان ضعف بدن
آیا می دانید چه میوه ای خستگی و ضعف بدن شما را برطرف می کند ؟ اگر این مشکل را دارید این مطلب را بخوانید.

یکی از میوه هایی که برای درمان ضعف بدن و خستگی میتوان استفاده کرد انگور است.مصرف انگور خستگی را برطرف می‌کند و به دلیل داشتن پتاسیم برای برطرف کردن ضعف بدن مفید است. مصرف آب انگور تازه می‌تواند یبوست که عوارض آن بی اشتهایی، نفخ، سردرد، تشنگی مفرط و بوی بد دهان را از بین برد.
غوره حالت کال انگور است و برای درست کردن سرکه استفاده می‌شود و سرکه حاصل از تخمیر دانه‌های انگور در تسکین خارش‌های پوستی و جلدی مؤثر است.


انگور سرشار از پتاسیم است که برای درمان ضعف بدن مفید است. افراد مبتلا به ناراحتی‌های قلب و اعصاب می‌تواتند مفید باشد. انگور برای سلامت قلب، ریه و کلیه مفید است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر است و برای مبتلایان به اوره خون مناسب و سازگار است.
دانه‌های خشک انگور صفرا و بلغم را رفع می‌کند. اتصالات را قوی می‌کند و حالت‌های خستگی و ضعف بدن را برطرف می‌کند. روغن هسته انگور حاوی اسید‌های چرب غیر اشباع است که مصرف آن بسیار مفید است.

 

ضعف بدن,درمان ضعف بدن,علت ضعف بدن,بیماری ضعف بدن

درمان ضعف بدن

یکی دیگر از مواد غذایی که میتوان از آن برای درمان ضعف بدن استفاده کرد جو است.جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص دارویی است.
جو غذایی بسیار مقوی است. جوشانده ‏ی حاصل از مخلوط دانه‏ های جو همراه با جوی دوسر و گندم ماده غذایی بسیار مقوی در درمان ضعف بدن است. جو دارای مقادیر بالایی از فسفر است و بنابراین برای وضعیت عصبی و فعالیت‏ های ذهنی بسیار مفید است.

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

درمان گوش درد در طب سنتی . فیلم دکتر روازاده

درمان گوش درد در طب سنتی . فیلم دکتر روازاده

 

“درمان گوش درد” یکی از دردهای آزار دهنده ای است که میتوان با استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی آن را تسکین داد.  در فیلمی که می بینید دکتر روازاده از تجربه خود در درمان گوش درد با عسل می گوید. شما را به دیدن این فیلم کوتاه دعوت می کنیم.
 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

عسل سفت شده آیا تقلبی است یا طبیعی است؟

عسل سفت شده آیا تقلبی است یا طبیعی است؟ پاسخ این است که شاید طبیعی باشد و شاید هم تقلبی باشد. در این فیلم روش تشخیص تقلبی بودن یا طبیعی بودن عسل سفت شده را آموزش می دهیم.

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

علائم و درمان کم خونی

علائم و درمان کم خونی

 عسل طبیعی یکی از بهترین گزینه‌هایی است که شما می‌توانید برای درمان کم‌خونی از آن استفاده کنید. در واقع شما با استفاده از عسل طبیعی، مجموعه کاملی از مواد معدنی را به بدن خود سرازیر می‌کنید. همچنین عسل می‌تواند کمبودهای دیگر بدن را برطرف کرده و به همین صورت در درمان کم‌خونی نقش ایفا کند.

 

کم خونی یکی از مشکلات رایجی است که این روزها بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است. بانوان به ویژه در سیکل های قاعدگی با این مشکل مواجه می شوند و به همین علت در دختران جوان چه آن هایی که قاعدگی منظم دارند و چه آن هایی که سیکل نامنظمی دارند، درگیر این مشکل هستند. مردان نیز به صورت ژنیتیکی و یا به علت تغذیه نامناسب یا دلایل دیگر به این بیماری مبتلا می‌شوند. درمان کم خونی از مهمترین درمان‌هایی است که نباید به این سادگی‌ها از کنار آن گذشت. 

کم خونی در واقع حالتی است خون میزان کمتری گلبول قرمز درون خود دارد. البته ممکن است تعداد تغییر محسوسی نداشته باشد و تنها اندازه گلبول‌ها متعادل نباشد. در این شرایط خون‌رسانی و رد و بدل شدن اکسیژن‌هایی که به وسیله هموگلوبین تبادل می‌شدند کاهش پیدا کرده و مشکلاتی به وجود می‌آید. در واقع کم خونی می‌تواند مشکلات زیادی را برای بدن انسان ایجاد کند؛ برای مثال اشکال در تبادل بین دی اکسید کربن و اکسیژن فی‌مابین سلول‌ها و خون از بزرگترین ایراداتی است که کم خونی ایجاد می‌کند. 

از مهمترین عواملی که باعث بروز کم‌خونی می‌شود، کمبود برخی مواد معدنی به ویژه آهن در بدن انسان است. البته به جز آهن کمبود ویتامین ب12 و همچنین اسیدفولیک نیز از عواملی است که باعث کاهش سطح هموگلوبین در بدن انسان می‌شود. در بین کم خونی‌های مختلف اما کمبود آهن از شایع‌ترین عواملی است که منجر به کم خونی می‌شود. درمان کم‌خونی ناشی فقر آهن در طب نوین با استفاده از قرص آهن صورت می‌گیرد که خود عوارض بسیار زیادی برای بدن انسان دارد.

علائم و عوارض کم خونی

کم خونی در مراحل اولیه علائم و نشانه‌ای ندارد و به همین علت است که عموما بیماران مبتلا به این بیماری مدت‌ها پس از ابتلا متوجه می‌شوند که کم‌خونی دارند. اما شاید اولین نشانه کم‌خونی، خستگی باشد. خستگی‌های غیرطبیعی و مداوم می‌تواند از علائم کم خونی و کمبود آهن یا ویتامین‌های مختلف در بدن انسان باشد. ضعف جسمانی که به علت کم بودن اکسیژن بدن ایجاد می‌شود نیز از علائم بیماری کم خونی است. شکنندگی ناخن‌ها، سردرد و سرگیجه از دیگر علائم و عوارض کم خونی است. 

از دیگر علائم  کم‌خونی، هوس‌های غیر طبیعی برای خوردن برخی مواد خوراکی است. برای مثال خوردن برنج خام یا نشاسته خام از علائم کمبود و فقر آهن در بدن افراد است. یخ خوردن نیز از علائم کم خونی است که عموما جدی گرفته نمی‌شود. بهتر است با مشاهده چنین عوارضی خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید تا روند درمان کم‌خونی شما هرچه سریع‌تر آغاز شود. 
در نوزادان و نونهالان نیز کم خونی علائم خاص خود را دارد. با توجه به نقش بسیار زیاد آهن در رشد، کاهش روند و سرعت رشد کودکان نشان‌دهنده بیماری کم خونی است. در کودکان علائم کم خونی باید خیلی سریع جدی گرفته شود چرا که حتی ممکن است به عقب افتادگی ذهنی منجر شود. درمان کم خونی با استفاده از مواد شیمیایی آنقدرها برای کودکان مناسب نیست و می‌تواند در آینده آن‌ها را دچار مشکلات اساسی کند.
اما کم خونی در دوران بارداری نیز شایع است. عوارض کم خونی بر روی جنین به صورت عدم رشد کافی و یا تولد زود هنگام است. بهتر است مادران باردار به علائم مختلف کم‌خونی اهمیت دهند تا تاثیری بر روی جنین نگذارد. روند درمان کم خونی در مادران باردار باید خیلی سریع شروع شود.

درمان کم خونی به روش طبیعی

درمان طبیعی کم خونی بسیار بهتر از روش‌های درمانی است که در آن از قرص‌های شیمیایی استفاده می‌شود. در واقع استفاده از دستورهایی که طبیعی هستند و در آن‌ها از مواد شیمیایی استفاده نشده است، می‌تواند بدون عوارض به درمان کم خونی بپردازد.
البته نکته قابل توجه در زمینه درمان کم خونی با مواد طبیعی این است که این نوع درمان نیاز به زمان و مداومت دارد. شما برای اینکه اثرات درمان کم خونی را به خوبی حس کنید باید حتما در مدت زمان زیادی به درمان گیاهی و طبیعی بپردازید. علاوه بر این باید طبق نظر طبیب طب سنتی و همچنین منظم این مداوا صورت پذیرد. اگر قصد دارید با مواد گیاهی و طبیعی درمان شوید، بهتر است منظم از موادی که قرار است مصرف کنید استفاده کنید و خیلی زود نا امید نشوید.
از مواد طبیعی که می توان به آن اشاره کرد که در درمان کم خونی نیز تاثیرات فراوانی دارند، عسل طبیعی و دیگر فراورده های زنبور عسل است. البته عسل طبیعی خود به تنهایی می تواند درمان کم خونی را به سرانجام برساند اما بهتر است از مواد دیگری نیز در کنار عسل طبیعی استفاده شود.
عسل طبیعی و درمان کم خونی
عسل درمانی یکی از بهترین راهکارهای درمانی در دوران کنونی است. بسیاری از پزشکان و محققان به اهمیت عسل در درمان بیماری های مختلف پی برده اند و به همین علت در ساخت بسیاری از دارو ها از این ماده حیات بخش استفاده می شود. به نظر می رسد درمان بسیاری از بیماری های مختلف در سال های آینده توسط عسل قابل انجام باشد.

عسل طبیعی یکی از بهترین گزینه هایی است که شما می توانید برای درمان کم خونی از آن استفاده کنید. در واقع شما با استفاده از عسل طبیعی، مجموعه کاملی از مواد معدنی را به بدن خود سرازیر می کنید. همچنین عسل می تواند کمبودهای دیگر بدن را برطرف کرده و به همین صورت در درمان کم خونی نقش ایفا کند. درمان کم خونی با استفاده از عسل طبیعی از دیرباز مورد توجه طب سنتی بوده است و یکی از قطعی ترین راه های درمانی محسوب می شود. 

 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

ملکه زنبور عسل

ملکه زنبور عسل، آشنایی با شگفتی آفرینش

 ملکه زنبور عسل، مادر همه زنبورها

ملکه، مادر همه زنبور های کلنی و به عنوان مهم‌ترین و با ارزش‌ترین افراد کندو شناخته شده است. ملکه از تخم بارور یا لارو ماده جوان کمتر از 3 روز بوجود می‌آید. سلول‌های ملکه معمولاً به صورت عمودی در سطح و حاشیه شانه ها ساخته می شود در صورتی که سلولهای زنبورهای کارگر و نر به صورت افقی قرار دارند. (منظور از کلنی:جاندار پر سلولی ساده می باشد که ازسلول های کم و بیش یکسان ساخته شده و بین سلول های ان ارتباط زیستی وجود دارد و هر سلول مستقل از سلول دیگر عمل میکند.)

ازدواج ملکه

ملکه باکره تقریباً نزدیک به یک هفته آماده جفتگیری می‌گردد و در یک روز آفتابی و معمولا بعداز ظهر از کندو خارج شده و در آسمان و در محل تجمع زنبورهای نر، حداقل با 10 عدد زنبور نر جفتگیری کرده و در حالتی که اندام تناسلی آخرین زنبور نر به عنوان علامت جفت‌گیری در واژن آن است. به کندو باز می‌گردد و دو روز بعد تخم گذاری را شروع می نماید.


نوزادان ملکه شبیه کارگرها اما سریع‌تر از آن‌ها رشد و به صورت زنبور کامل در می‌آید . ملکه در طول حیات خود فقط از شیر زنبور یعنی ژله رویال، تغذیه می‌کند. نوع غذا و زیاد بودن مقدار و کیفیت آن باعث می شود که ملکه به تمام معنا کامل و دستگاه تولیدمثل کامل داشته باشد. کارگرها پس از متولد شدن ملکه، عملا او را نادیده می‌گیرند اما خیلی زود جلب او می‌شوند و به تغذیه و تیمار او می‌پردازند.

تولد نوزادان

نوزادان پس از خروج از تخم بعد از طی دو مرحله به صورت زنبور کامل در می‌آیند. در مرحله اول به صورت کرم‌های سفیدی هستندو در خانه‌های کوچکی به سر می‌برند و پرستاران به آن‌ها غذا می‌رسانند و پس از چند روز به صورت زنبورهایی در می‌آیند که هنوز کامل نشده‌اند  و به حالت خوابیده و خشک شده به سر می‌برند (مانند حالت پروانه ابریشم در پیله) به این جهت غذا نمی‌خورند تا وقتی که به صورت حشره کامل درآیند.


تشخیص زنبورملکه، زنبورکارگر، زنبور نر

ملکه زنبورعسل به سادگی از کارگران و زنبور نر مشخص می‌شود. ملکه نسبتاً درشتر و درازتر از کارگران و نر است، ولی پهن‌تر از آنها نیست. از آنجا که شکم ملکه طویل و در سطح زیرین پهن است، طول بال‌هایش نسبت به بدن از بال کارگرها و زنبورهای نر کوتاه‌تر است. نیش ملکه کمی خمیده است و نسبت به نیش زنبور کارگر دندانه‌هایی دارد که فقط برای از بین بردن ملکه‌های رقیب بکار می‌رود. حرکت ملکه در مواقع عادی ملایم است ولی در مواقع ضروری می‌تواند با سرعت حرکت کند.

جنسیت ملکه ماده بوده و مهم‌ترین وظیفه‌اش تخم‌گذاری می‌باشد. ملکه به عنوان رهبر کندو محسوب می‌شود و اگر ملکه را بردارند و یا کشته شود و جانشینی برای او وجود نداشته باشد بعد از سه یا چهار ساعت تمام کارهای کندو متوقف می‌شود و بعد از مدتی زنبورها حدوداً ظرف دو روز اگر داخل کندو تخم روز وجود داشته باشد شروع به تولید شفیره ملکه برای تولید ملکه جدید می‌کنند؛ پس از مدت دو هفته ملکه‌ها از شفیره بیرون می ایند وباهم مبارزه می‌کنند تا سرانجام قوی‌ترین آنها دوباره رهبری کندو را به عهده می‌گیرد اما اگر تخم روز داخل کندو نباشد. بعد از مدت کوتاهی کارگران شروع به بکرزایی می‌کنند و کندو نر ریز می‌شود و در معرض نابودی قرار می‌گیرد.

تخم گذاری ملکه

 ملکه از اواخر فروردین تا اواخر خرداد در شرایط متعادل روزانه حدود ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ تخم می‌گذارد.
 ملکه‌ها و کارگرها از تخم‌های لقاح شده(۳۲ کروموزوم) و نرها از تخم‌های غیر لقاح شده(۱۶ کروموزوم)، به وجود می‌آیند. 
طول بدن ملکه بسته به هر نژاد متفاوت می‌باشد و به طور طبیعی بیش از ۵ سال می‌تواند زنده بماند. 
در زنبورداری تجاری بیش از دو سال از یک ملکه استفاده نمی‌شود به علت کاهش تخمریزی (در سال اول ۵۰٪ و در سال دوم ۲۵٪ تخمریزی می‌کند و در سالهای آینده ۲۵٪ تخم می‌گذارد به همین دلیل زنبوردار ملکه را در سال سوم حذف می‌کند).

ژل رویال یا غذای ملکه زنبور عسل

ملکه زنبور عسل در زمان شفیرگی عسل و گرده نمی‌خورد و بجای آن [ژله رویال از غدد ترشحی زنبوران کارگر می‌باشد] مصرف می‌کند و بخاطر همین تک غذا بودن در ۵ روز اول زندگی ۱۲۵۰ برابر بزرگتر از بقیه زنبوران می‌شود و عمر این زنبور از حدود ۴۵ روز به ۵ تا ۷ سال افزایش پیدا می‌کند و شفیره‌ای که از عسل و گرده تغذیه شود هیچگاه به ملکه تبدیل نشده و کارگر خواهد شد. ملکه تا آخر عمر توسط  ژله رویال تولیدی کارگران تغذیه می‌شود.

وظیفه زنبورهای نر

زنبورهای نر در کندو تنها وظیفه بارور نمودن ملکه را دارند و تا می‌توانند عسل می‌خورند و دارای نیش نمی‌باشند. دارای سر و بال‌های بزرگ می‌باشند. توانایی جمع‌آوری شهد و گرده را نداشته و تقریباً ۲۴ روز زنده می‌مانند.
زنبور نر در حجره‌های بزرگ‌تری نسبت به زنبورهای کارگر پرورش می‌یابند. تخمهای بارور نشده ملکه به زنبور نر تبدیل می‌شوند.
عکس زنبور عسل و ملکه زنبور عسل، زیبا و استثنایی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰