عسل خام و خواص آن

در دنیای عسل و پرورش زنبورعسل، همواره این سوال مطرح است که عسل خام چیست؟

این عسل چه فرقی با عسل های دیگر دارد؟ پیش از اینکه بگوییم عسل خام چیست باید فرایند تصفیه

و استخراج یا استحصال عسل را توضیح بدهیم. زنبورهای عسل ؛ شهد گل ها را پس از جمع آوری

درون خانه های مومی شش ضلعی می ریزند و طی فرآیندی پیچیده، آب عسل را می کِشند و عسل

را غلیظ می کنند و پس از پایان کار، سَرِ این خانه های شش ضلعی را با موم می بندند.

حال نوبت زنبوردار است که این عسل را استخراج کند. برای این استخراج روش های مختلفی وجود دارد.

در قدیم، «شان» یعنی قالب عسل را تحت فشار قرار می دادند تا عسل از آن خارج شود. امروز

روش های بهتر و بهداشتی تر برای بیرون کشیدن عسل از «شان» ابداع شده است که یکی از آنها

دستگاه استراکتور است. در دستگاه استراکتور، تحت نیروی گریز از مرکز، عسل از «شان»

خارج می شود و به دیواره دستگاه استراکتور برخورد می کند و به پایین جاری می شود و در نهایت

از سوراخ دستگاه استراکتور خارج می شود و درون ظرفی که زیر دستگاه استراکتور قرار داده شده می ریزد.