رهایی از وزوز گوش با نسخههای طبیعی
وزوز گوش از نظر طب سنتی مربوط به غلبه سوداست که با مصرف برخی مواد غذایی میتوان بر این عارضه غلبه کرد.
وزوز گوش یکی از اختلالات دستگاه شنوایی است که فرد را از نظر روانی و جسمانی درگیر خود میکند؛ وزوز گوش به شکل صداهای مختلف مانند وزوز، خشخش، غرش، زنگ یا سوت، باد و همهمه بروز پیدا میکند که این صداها میتوانند دائمی یا مقطعی باشند.
از جمله علل وزوز گوش میتوان به کهولت سن، قرار گرفتن در معرض صداهای انفجار، عوامل ارثی، عصبی و شغلی، ابتلا به برخی از عفونتها، ناراحتی پروستات و مصرف برخی از داروهای شیمیایی مانند آنتیبیوتیک ها، داروهای ضد افسردگی و آسپرین اشاره کرد.
وزوز صدایی است که به علت درگیریهای راههای عصبی در قشر مغز ایجاد میشود؛ زمانی که سلولها و نورونهای مغز بیشتر فعالیت میکنند از هر پنج نفر یک نفر دچار وزوز گوش میشود؛ وزوز گوش میتواند نشانه بروز ناراحتیهایی مانند کمشنوایی یا آسیب گوش باشد.
برای بررسی اینکه چه راهکارهای خانگی در درمان وزوز گوش موثر هستند با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
علل وزوز گوش از نگاه طب سنتی
درباره علل وزوز گوش از منظر طب سنتی اظهار کرد: وزوز گوش از نظر طب سنتی مربوط به غلبه سوداست؛ اگر گوش سوت بکشد این نشان دهنده سودای برآمده از صفراست در این صورت برای درمان آن باید از روشهایی مانند مصرف سرکه انگبین، ماساژ سر و صورت، استفاده از عطسهآورها مانند انفیه، چکاندن چند قطره روغن بنفشه داخل گوش و پیادهروی کردن استفاده کرد.
وی بیان کرد: اگر گوش مانند صدای ماشین وزوز کند، این نشان دهنده سودای برآمده از خلط دَم است و برای درمان آن باید از روشهایی مانند حجامت عام (بین ۲ کتف) و پشت گوش، مصرف سرکه انگبین و عطسهآورها استفاده کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره طرز تهیه سرکه انگبین افزود: افراد برای تهیه سرکه انگبین باید یک قاشق غذاخوری عسل، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب یا انگور و ۲ قاشق غذاخوری عرق نعناع را در یک لیوان آب حل کنند؛ سرکه انگبین باید روزانه ۲ لیوان مصرف شود.
عظمایی تاکید کرد: وزوز گوش میتواند به علت کمبود ویتامینها به ویژه ویتامین B۱۲ هم ایجاد شود؛ برای جبران این کمبود باید از مواد غذایی مانند انگور، چغندر (لبو)، هویج، کنگر فرنگی، لیموترش تازه، کنجد، لوبیا، ریحان، کدوحلوایی، جو پرک، آناناس، جوانه گندم، پرتقال، زردآلو و طالبی استفاده شود.