«شربت سکنجبین»
یک نوشیدنی خوب در تابستان
در میان نوشیدنی های ایرانی یک نوشیدنی ویژه وجود دارد که در میان قدیمی های و به ویژه در فصل گرم تابستان مشتری بسیاری داشته است
و امروزی ها کمتر آن را می شناسند. این نوشیدنی «شربت سکنجبین» است.
«شربت سکنجبین» از دو کلمه سرکه و انگبین تشکیل شده است. سرکه را که می شناسیم و انگبین هم نام ایرانی عسل است.
پس «شربت سکنجبین» نوشیدنی بسیار خوش طعم و فرح بخشی است که از ترکیب سرکه و عسل به دست می آید.
البته قیمت بالای عسل باعث شده که بعضی ها به جای عسل، شکر را به سرکه اضافه کنند.
روشن است که این دیگر «شربت سکنجبین» نیست
بلکه شربت سرکه و شکر است ولی اگر سرکه آن خانگی باشد و صنعتی و شرکتی نباشد باز هم زیاد بد نیست!
یکی از اصولی که در طب سنتی به آن توصیه شده است مصرف هر غذا با مصلح آن است.
مصلح به غذایی گفته می شود که با غذا و یا پس از یک وعده غذایی مصرف می شود و طبع بسیار گرم یا بسیار سرد
غذاهای دیگر را اصلاح می کند.
«شربت سکنجبین» هم جزو «مصلح» هایی است که در طب سنتی مصرف آن توصیه شده است.
خواص «شربت سکنجبین»
«شربت سکنجبین» خاصیت های عسل و سرکه را با هم دارد.
از خواص خوب شربت سکنجبین می توان به این موارد اشاره کرد:
رفع عطش ، افزایش اشتها، بازکردن انسداد عروق ، تسکین سردرد ، تقویت فعالیت های دستگاه گوارش و کبد ،
بهبود عملکرد طحال و صفرا، کاهش تب
طرز تهیه «شربت سکنجبین»
روش صحیح تهیه «شربت سکنجبین» این است که عسل طبیعی و سرکه خانگی را به نسبت ۵ به ۱ با هم مخلوط کنید
و «شربت سکنجبین» را آماده کنید. عسل شما باید طبیعی باشد و سرکه هم حتما باید خانگی و مطمئن باشد
و از سرکه های صنعتی و شرکتی استفاده نکنید. در این روش هیچ حرارتی به مخلوط داده نمی شود و خاصیت های دارویی عسل
در اثر حرارت از بین نمی رود.
روش دوم که ما توصیه نمی کنیم این است که با ترکیب دو لیوان آب، ۵۰۰ گرم شکر، ۵۰گرم سرکه و ۵۰ گرم نعناع،
شربت را آماده کنید.
در این روش آب را درون ظرف می ریزید و شکر را به آن اضافه می کنید و ظرف را روی حرارت می گذارید و اجازه می دهید
شکر در آب حل شود
و سپس نعناع و در آخر شرکه را اضافه می کنید و در نهایت این مخلوط را از صافی می گذرانید. مشخص است که این شربت
مقدار زیادی شکر دارد
و شکر هم برای سلامتی مناسب نیست وتوصیه ما این است که به جای شکر از عسل طبیعی استفاده کنید.
روش های مصرف «شربت سکنجبین»
این شربت را به صورت های مختلف می توان مصرف کرد از جمله اینکه بدون هیچ تشریفاتی شربت
را در لیوان بریزید و بنوشید و راه دوم این است
که شربت سکنجبین را با کاهو مصرف کنید که ترکیب بسیار دلچسبی است و در قدیم و
در فصل تابستان خیلی رواج داشته است.
از شربت سکنجبین (و نه شربت سرکه و شکر!) می توانید عصرها استفاده کنید و چون این شربت، عطش و کم آبی
و تشنگی را برطرف می کند
نوشیدنی مناسبی در گرمای تابستان است و می تواند کمبود آب بدن شما را جبران کند.